Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από 1η Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου θα έχει σειρά σημαντικών επαφών. Αρχικά, επισκέφθηκε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και είχε συνάντηση με τον ΥΜΑΘ, Σταύρο Καλαφάτη.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σποράδες, με δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ίδιος «Αυτή τη στιγμή όπως είπε ο υφυπουργός είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Τρία δρομολόγια την εβδομάδα, με έναρξη από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Επομένως οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με ένα γρήγορο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καιρός 20/3: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας

Σημειώνεται πως ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια. Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Αθανάσιο Λιάγκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ