Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Κατέβασε την παιδική πορνογραφία για να γράψει βιβλίο, λέει ο δικηγόρος του συγγραφέα

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη» εναντίον του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Μάλιστα, ο Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου εξέφρασε την απέχθειά του όσον αφορά το συγκεκριμένο υλικό και ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε πως «γενικώς, ιστορικά μέχρι σήμερα, η θεματολογία του αφορούσε και προσέγγιζε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Σε ένα τελευταίο του βιβλίο είχε περιγράψει ένα σκηνικό βιασμού».

Συνεπώς, όπως είπε, με σκοπό ο πελάτης του «να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης […] ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό».

«Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά, τα θεσμικά, για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;» αναρωτήθηκε, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δικηγόρος του συγγραφέα.

Συνελήφθη και προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Υπενθυμίζεται ότι βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει o γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της 23χρονης εγκύου- Συνελήφθησαν μητέρα, αδερφή και σπιτονοικυρά

Εις βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημερωτικό της σημείωμα εξηγεί πώς έφθασε στα ίχνη του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Περιγράφει πώς χτύπησε το σύστημα, καθώς ο συγγραφέας έκανε μαζικό download άρρωστου υλικού πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο Διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό, που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα-αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ