Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ανεβάζει παράσταση μέσα στη φυλακή – το “όχι” του Φιλιππίδη

Θεατρική παράσταση μέσα στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, ετοιμάζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εφημερίδες “Espresso” και “On time”, δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από την προφυλάκισή του για βιασμούς και κακοποιήσεις αγοριών και ο Λιγνάδης θέλει να ανεβάσει παράσταση με πρωταγωνιστές άλλους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ένας από αυτούς που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και ακολούθησε η προφυλάκισή του. Ο ίδιος προσπαθεί να μη φαίνεται πολύ στις φυλακές, να κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ εργάζεται και στα μαγειρεία.

Μέχρι τώρα 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι πληροφορίες λένε ότι η θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θεατρική ομάδα στις συγκεκριμένες φυλακές.

Είπε “όχι” ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή ήθελε στη συγκεκριμένη ομάδα να συμμετέχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Άλλωστε, οι δυο τους μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με τον αριθμό 3. Τους χωρίζει μόλις ένα κρεβάτι και περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  e-ΕΦΚΑ: Συντάξεις και επιδόματα Ιουνίου αυτή την εβδομάδα – Πότε γίνονται οι πληρωμές

Ωστόσο ο Φιλιππίδης δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Οι δυο τους δεν είχαν συνεργαστεί ούτε έξω από τα κάγκελα της φυλακής, όμως ο γνωστός κωμικός ηθοποιός είναι σε άσχημη ψυχολογική μετά την προφυλάκισή του και φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να συμμετέχει σε τέτοιες… εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκονται έγκλειστοι επίσης ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο και ο “παιδεραστής με το βαν” Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

 

πηγή: thetoc.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ