Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαγράφεται ο Σπήλιος Κρικέτος από τη ΝΔ μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος, δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων, αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας.

Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Οι επίμαχες δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ και πρώην γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας στο Kontra για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, είπε για τους μετανάστες:

«Πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα Αστυνομικά Τμήματα», για να προσθέσει:

«Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».

Κατά τον κ. Κρικέτο, «το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δείτε τι συμβαίνει».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Χωρίς φρένα η άνοδος για πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Μια ανάσα από τα 200 ευρώ

Δείτε το βίντεο:

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ρεσιτάλ απανθρωπιάς» και ζητούσε την αποπομπή του κ. Κρικέτου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει “θα έκλεβαν”, “δεν θα δούλευαν” και θα “τριγύριζαν στην Ομόνοια”», αναφέρει και εξηγεί:

«Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν “αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;”. Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: “Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν”».

«Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι “είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα”», συνεχίζει να ανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς. Ντροπή».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ