Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαφορά θερμοκρασίας έως και 72 βαθμούς σε Ελλάδα και ΗΠΑ -Πώς το εξηγούν οι ειδικοί, γίνεται μία φορά στα 80 χρόνια

Πολικό ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα, με τη θερμοκρασία να σημειώνεται έως και -50 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ελλάδα η αντίστοιχη θερμοκρασία φτάνει έως τους 22 βαθμούς.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αυτά τα φαινόμενα είναι ενδείξεις αποσταθεροποίησης του κλίματος.

Τι εξηγούν οι ειδικοί για τη διαφορά θερμοκρασίας σε ΗΠΑ και Ελλάδα

«Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν, μία φορά στα 60, 70 ή ακόμη και 80 χρόνια. Ο άνθρωπος έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον και όπως έχω τονίσει αρκετές φορές, αν το ακραίο γίνει σύνηθες, τότε τα πράγματα δεν θα έχουν επιστροφή. Οι πάγοι έχουν ήδη συρρικνωθεί πάνω από τη μισή επιφάνεια που καταλάμβαναν πριν από 50 χρόνια. Θα πρέπει ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του, εξοικονομώντας ενέργεια», τόνισε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρα Χρήστος Ζερεφός.

Παράλληλα, ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης, τόνισε στο ίδιο μέσο, ότι «η ανθρωπότητα μπορεί να μην επιζήσει, όπως ακριβώς εμείς την ξέρουμε στον 22ο αιώνα, αν το κλίμα αποσταθεροποιηθεί τελείως. Δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε σε βάθος χρόνου, ακόμη και σε 10 χρόνια, πόσο πιο ακραία θα είναι αυτά τα φαινόμενα. Γιατί υπάρχουν διαφορετικά σενάρια τα οποία μπορούν να παίξουν. Μόνο και μόνο να περιορίζαμε την σπατάλη του φαγητού η οποία γίνεται και η ανακύκλωση βοηθάει το κλίμα».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται

Η κλιματική αλλαγή έχει φέρει τα πάνω κάτω στον πλανήτη. Ο καιρός στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα, μόνο χειμώνα δεν θυμίζει, αφού οι θερμοκρασίες αγγίζουν μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ