Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης: Το «τρελό έργο» του Ερντογάν που μπορεί να φέρει την καταστροφή της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε το Σάββατο 26 Ιουνίου την έναρξη ενός έργου, που για εκείνον αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο ωστόσο έχει συγκεντρώσει και πάρα πολλές αντιδράσεις. Ο λόγος για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, η οποία ξεκίνησε με τη θεμελίωση μιας γέφυρας από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Το κόστους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων έργο έχει ως στόχο να ανακουφιστεί η πίεση που δέχονται τα πολυσύχναστα Στενά του Βοσπόρου. Ωστόσο, στο μυαλό του Ερντογάν βρίσκεται και το οικονομικό σκέλος, καθώς θεωρεί πως μπορεί να φέρει πολλά οφέλη.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το εγχείρημα αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στον Τούρκο πρόεδρο, όπως και στην πιεσμένη οικονομία της χώρας του. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος χαρακτήρισε το έργο «τρελό», όταν το παρουσίασε πριν από μία δεκαετία.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πνιγμοί στη θάλασσα: Οι πιο επικίνδυνες περιοχές – «Στα 8 μέτρα από την ακτή γίνεται το κακό»

Οι επικριτές του συγκεκριμένου έργου αμφισβητούν τη βιωσιμότητα μιας πλωτής οδού μήκους 45 χιλιομέτρων που θα περνά μέσα από ελώδη εδάφη και αγροκτήματα, στο δυτικό άκρο της Κωνσταντινούπολης, και προειδοποιούν ότι θα βλάψει το περιβάλλον. Ωστόσο, ο Ερντογάν επιμένει πως «η διώρυγα θα σώσει το μέλλον» της πόλης.

Η διώρυγα, βάσει σχεδιασμού, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ