Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση – Δέχτηκε 10 σφαίρες

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση και το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής για τον Γιώργο Καραϊβάζ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι του Σαββάτου πιστοποιήθηκε και ιατροδικαστικά η μανία του εκτελεστή να φέρει σε πέρας το συμβόλαιο θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου.

Η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στο θώρακα τον Γιώργο Καραϊβάζ, μια στο λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από σπασμωδική κίνηση του δημοσιογράφου –αντίδραση τη στιγμή που αιφνιδιάστηκε από το δράστη.

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την πρώτη εργαστηριακή εξέταση να δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι αρχές προχωρούν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Πρόκειται ωστόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Το επίσημο και τελειωτικό αποτέλεσμα για το όπλο αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Οι αρχές «βλέπουν» πληρωμένους δολοφόνους, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές, και ένα συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα στον Άλιμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από χθες, Παρασκευή, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής, που ήδη έχει ξεκινήσει.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Απολογούνται γιατροί και υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που κατηγορούνται ότι “φούσκωναν” τα ποσοστά αναπηρίας

Σύμφωνα με το cnn.gr, αναλύοντας τη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες πίσω, πλάι, στο κεφάλι και στο θώρακα και έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς δεν αποκλείεται συνεργός των εκτελεστών να παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Τις επόμενες ημέρες αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του και τους συνεργάτες του, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν είχε δεχθεί απειλές αλλά και το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ