Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελεύθερος ο «ξανθός μάγος» – Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Ρεπορτάζ – Βασίλης Παναγιωτίδης

Ελεύθερος με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφέθηκε μετά από περίπου τέσσερις μήνες ο γνωστός, στο πανελλήνιο «ξανθός μάγος», η αλλιώς Γρηγόρης Παπαϊωάννου, μετά από προσφυγή που είχε κάνει πριν από περίπου έναν μήνα η συνήγορος υπεράσπισής του Κική Πακιρτζίδου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το βούλευμα, ο 78χρονος πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές στο Α.Τ. Μουδανιών, ενώ απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα και επιπλέον απαγορεύεται να πλησιάζει τη, 19χρονη φερόμενη ως παθούσα.

Ο ίδιος o «ξανθός μάγος», μετά το βούλευμα και μιλώντας στο reportazdromou.gr, σημείωσε: “Είμαι πάντα στην διάθεση της δικαιοσύνης, δεν έχω τελέσει κανένα αδίκημα, είμαι 80 ετών, δεν έχω απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη, δεν έχω αγγίξει την συγκεκριμένη κοπέλα. Επιθυμώ να γίνει το δικαστήριο το συντομότερο δυνατό και να αποδειχθεί η αθωότητά μου”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το βούλευμα δέχθηκε την προσφυγή η οποία στηρίχθηκε στο ότι είναι μόνιμος κάτοικος, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ότι είναι 79 ετών, ότι μέχρι τώρα δεν έχει απασχολήσει ούτε για πταισματική παράβαση και ότι δεν έχει δελτίο εγκληματικότητας. Επίσης έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και ότι η γυναίκα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Παράλληλα έλαβε ως επιπλέον στοιχείο ότι δεν απομακρύνθηκε 50 χρόνια από την Καλλικράτεια και επίσης από τα στοιχεία του που δόθηκαν στην δημοσιότητα δεν προέκυψε καμία νέα καταγγελία.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι κατέθεσαν υπέρ τους.

Η υπόθεση

Ήταν άνοιξη του 2023 όταν ο 79χρονος Γρηγόρης Παπαϊωάννου κατηγορήθηκε για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της βαφτισιμιάς του, 16 ετών τότε, από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2021. Μάλιστα κατηγορείται ότι χορηγούσε στην ανήλικη ναρκωτικά. Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της ανήλικης. Συγκεκριμένα η νεαρή κατήγγειλε ότι για περίπου ένα χρόνο, όταν βρισκόταν μόνη μαζί του ο 78χρονος της έδινε κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ με σκοπό να μην μπορεί να αντιδράσει και την βίαζε. Σε βάρος του 78χρονου τότε ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρησης ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ