Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργεια και ευζωία δίνει στον οργανισμό το ελαιόλαδο με ρίγανη

 

Η ρίγανη είναι ένα δυνατό αρωματικό χόρτο, το οποίο ελευθερώνει από τους σπασμούς και τον λόξιγκα,

διευκολύνει την πέψη και ανοίγει την όρεξη.

Η ρίγανη πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που αφήνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και  12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο.

Στην Αρχαία Ελλάδα τη συναντάμε να είναι σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς τα γαμήλια στεφάνια συνήθιζαν να περιέχουν και κλαδιά ρίγανης αλλά και σαν καρύκευμα στην μαγειρική και σαν ένα από τα βασικότερα και ισχυρότερα ιάματα.

Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό  σαν φυσικό αντιβιοτικό με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Στη ρίγανη βρίσκουμε επίσης σίδηρο και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Ο συνδυασμός της ρίγανης με τις υψηλές διατροφικές αξίες του ελαιολάδου δίνουν στον οργανισμό ενέργεια και ευζωία, αλλά και μια υπέροχη γεύση από τη γαστρονομία της Ελλάδος.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Παίζοντας μπάλα στο… πάλαι ποτέ ανατολικό μπλοκ

Επίσης  το έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο αρωματισμένο με Ρίγανη Αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για να σερβίρουμε τα παξιμάδια, τις μπρουσκέτες ή τις μπουκιές ψωμιού, τις σαλάτες, τα τυριά μας, τα κρέατα, τα ψητά λαχανικά μας και οτιδήποτε άλλο είναι στις επιλογές μας.

Το καλύτερο ελαιόλαδο με ρίγανη μπορεί να βρει κάποιος μόνο από την εταιρία Καλλιστέφανος Ελαία που βρίσκεται στο eshop.agrifos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ