Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαδάκτυλος: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου – Μπορεί να έχουμε υποτροπή

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος θεωρεί ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου είναι πρόωρο. Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανησυχεί για πιθανή υποτροπή, αν τα μέτρα αρθούν νωρίτερα.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε αρχικά για τους αριθμούς του κορονοϊού στην Ελλάδα πως: «την ανυπαρξία όλων των θεωριών που μας χάιδευαν τα αυτιά και μας έκαναν να χαλαρώνουμε».

Όσο για τα κρούσματα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε:«εφόσον συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιους αριθμούς τότε θα πούμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης η οποία έρχεται για πρώτη φορά 10 ημέρες μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Στη συνέχεια ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε πως ο μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ προειδοποίησε πως αν υπάρξει «άρση των μέτρων πρόωρα, θα έχουμε μια υποτροπή, δε θα είναι καθόλου ευχάριστη».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Euractiv: Αυτές τις κυρώσεις αποφάσισαν οι 27 κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία

Ο κ. Εξαδάκτυλος ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με το πιθανό άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, λέγοντας: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στη δική μας σκέψη, φαντάζει πρόωρη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ