Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ για τη λήξη της κατάληψης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Οι δρόμοι πέριξ του πανεπιστημίου  αποκλείστηκαν. Ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί.

Η αστυνομική επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το βράδυ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν διμοιρίες των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου, στην Εθνικής Αμύνης, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και στο Ιβανώφειο, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά  την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Δράμα: 20χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε 41χρονος σε χώρο εμπορίας ξυλείας

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Συνελήφθησαν οι 16 από τους 33 προσαχθέντες

Συνελήφθησαν οι 16 από τους 33 προσαχθέντες της πρωινής αστυνομικής επιχείρησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νόμου Κεραμέως.

Σε βάρος των συλληφθέντων θα σχηματιστεί δικογραφία και ακολούθως θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ