Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επανάσταση στη διαχείριση και ανταλλαγή δεδομένων – Έρχονται αυτοματοποιημένα συμβόλαια, online ανταλλαγή & marketplaces δεδομένων

Πραγματική επανάσταση διεθνώς θα φέρει η υλοποίηση του project UPCAST που εντάσσεται στο πρόγραμμα HORIZON EUROPE με χρηματοδότηση πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ και τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας CACTUS. Στην πραγματικότητα η εκπόνηση του συγκεκριμένου project θα δημιουργήσει καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, έτοιμα για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο!

Λύσεις-pilot για συγκέντρωση και διαμοιρασμό ηλεκτρονικών δεδομένων
Αυτήν την στιγμή σε διεθνές επίπεδο δεν υπάρχει ένας ενοποιημένος τρόπος διαχείρισης και ανταλλαγής δεδομένων καθώς και των νομικών εγγράφων που τα διέπουν. Το project Upcast, στο σύνολό του, θα διερευνήσει και θα παράξει λύσεις – pilot που θα συγκεντρώνουν και θα διαμοιράζουν ηλεκτρονικά δεδομένα. Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Cactus, Ανέστης Σταμάτης, «μια λύση που διερευνάται είναι η υλοποίηση marketplaces δεδομένων. Συστημάτων δηλαδή όπου κάποιος μπορεί να τοποθετήσει τα δεδομένα του προς πώληση και κάποιος άλλος μπορεί να τα αποκτήσει με σκοπό να τα αξιοποιήσει»

Αλλάζουν όλα στις συμφωνίες εταιριών
Την ώρα που οι περισσότερες εταιρίες σήμερα προκειμένου να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με άλλη εταιρία χρειάζεται να ανταλλάξουν αρχεία κειμένου, να κάνουν προσθαφαιρέσεις σε όρους και να ζητήσουν τη συνδρομή δικηγόρων -κι όλα αυτά μέσω emails- η επιτυχία του project θα αλλάξει όλη τη διαδικασία με επαναστατικό τρόπο, δημιουργώντας σύστημα αυτοματοποίησης των συμβολαίων.
«Το δικό μας προϊόν επί της ουσίας θα διαμοιράζει έναν σύνδεσμο και όλα θα συμβαίνουν online μέσω του συστήματος. Ταυτόχρονα θα αυτοματοποιήσουμε την διαδικασία ανταλλαγής δεδομένων ανάμεσα σε οργανισμούς» σημειώνει ο κ. Σταμάτης κι εξηγεί: Για παράδειγμα σκεφτείτε ότι θέλετε να στείλετε όλα τα δεδομένα της εταιρίας σας σε μια άλλη εταιρία με σκοπό να σας αναπτύξει ένα πλάνο marketing. Μέχρι σήμερα για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων θα έπρεπε να ανταλλάσσετε συμφωνητικά. Με την δική μας μέθοδο αυτήν η διαδικασία θα αυτοματοποιείται.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ά. Γεωργιάδης: Ενεργειακή αβεβαιότητα για τον επόμενο χειμώνα αλλά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από τη Β. Ευρώπη

Στόχος, οι μισθοί εξωτερικού, στην Ελλάδα
Η Θεσσαλονικιώτικη εταιρία με 33, νέους σε ηλικία και πλούσιο βιογραφικό, εργαζόμενους, συμμετέχει σταθερά σε ερευνητικά προγράμματα με αξιοσημείωτη ερευνητική δράση τα προηγούμενα χρόνια, στο πεδίο της ρομποτικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Για την υλοποίηση του νέου project η εταιρία θα αναπτύξει άμεσες θέσεις εργασίας για προγραμματιστές, αναλυτές και διαχειριστές έργων λογισμικού αλλά και έμμεσες, μόλις παραχθεί το προϊόν. Με στόχο την εξαγωγική δραστηριότητα, οι άνθρωποι της εταιρίας επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για κάθε συνεργάτη ώστε «οι εργαζόμενοι να αμείβονται με μισθούς του εξωτερικού αλλά…στην Ελλάδα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ