Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαναλειτουργεί από σήμερα το ΚΕΠ της ΄Β Κοινότητας Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι από σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, το ΚΕΠ B’ δημοτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, στο νέο του πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στην οδό Λαγκαδά 59 και Καπάτου (ισόγειο 12-όροφων πολυκατοικιών ΟΑΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού CΟVID-19, η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται όπως σε όλα τα ΚΕΠ, μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Στο νέο ΚΕΠ βρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στη χώρα μας, που από το 2010 και μετά ήρθαν στην αρμοδιότητα των Δήμων. Ο δήμος Θεσσαλονίκης λειτουργεί έξι ΚΕΠ. Το κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνταν μέχρι πρόσφατα σε σημείο που δεν ήταν το καταλληλότερο, καθώς υπήρξαν μέχρι και περιστατικά επιθέσεων σε υπαλλήλους και όλο αυτό είχε να κάνει με τις κακές υποδομές. Άρα σήμερα αυτό θεραπεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αυτόν τον χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ, με αόριστο χρόνο που ουσιαστικά ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να τον αξιοποιεί για πάντα.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας, το ΚΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του σε ένα σημείο που για πολλά χρόνια δεν είχε την προσοχή από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου και τώρα αξιοποιείται. «Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια «κυψέλη» ζωής, ένας χώρος όπου θα παρέχονται υπηρεσίες στους δημότες και είναι πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση.

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή της Ξηροκρήνης, «αδικημένης επί σειρά ετών». «Να επιμείνω ότι η πόλη πρέπει να στρέψει το βλέμμα της δυτικά και να πάψει να καθρεπτίζεται αυτάρεσκα και εγωιστικά στα νερά του Θερμαϊκού, κοιτώντας το πρόσωπό της και να γυρίσει στη δυτική πλευρά που ζει το πολυπληθέστερο και νεότερο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε γυναίκα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης πάντως χαρακτήρισε μια καλή αρχή τη λειτουργία του νέου ΚΕΠ στην οδό Λαγκαδά στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να «ξεμπλοκάρει «τη σύμβαση με τον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να τρέξει αυτό το έργο. «Πάρα τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε έως τώρα, για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου, σε χρόνο ρεκόρ το ολοκληρώσαμε».

«Με τη πρώτη πανδημία κλείσαμε το κομμάτι που ήταν στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ γιατί υπήρχε μια απελπιστική κατάσταση εκεί με κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Έτσι η διοίκηση πήρε απόφαση τότε και το έκλεισε. Διαμαρτυρήθηκαν πολλοί στην περιοχή γιατί δεν εξυπηρετούνταν αλλά για εμάς προείχε η δημόσια υγεία και στη συνέχεια οτιδήποτε άλλο «, τόνισε. «Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε τη λειτουργία του καινούργιου ΚΕΠ της Β’ κοινότητας σε αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή και πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα καταφέρουμε να την αναβαθμίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Αβαρλής.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ektaktanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ