Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιές συσκευές αφορά

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν συνολικά 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου.

Δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση θα είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο είναι το εισόδημα, τόσο θα μειώνεται η επιδότηση.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία

– Καταψύκτες

– Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων

– πλυντήρια πιάτων

– ηλεκτρικές κουζίνες.

Οι επιδοτήσεις αναμένεται να φτάνουν έως τα 700 ευρώ για τα κλιματιστικά, έως τα 425 ευρώ για τα ψυγεία και έως 200 ευρώ για τον καταψύκτη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κορωνοϊός: 1866 νέα κρούσματα σήμερα 05/04

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Εάν υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης: εισοδήματα, κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ