Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς

Στη σύλληψη της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή προχώρησαν οι Βελγικές αρχές, για σκάνδαλο διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ.

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ, αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων που αναφέρει σχετικά: «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας, έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει τέσσερις προσαγωγές, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έβαλε τα κλάματα η Πισπιρίγκου - Ο Κούγιας ζήτησε νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους, ενώ υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, όλοι οι συλληφθέντες είναι Ιταλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωσοσιαλιστής, Παντσέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ