Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύβοια- Δήμαρχος Ιστιαίας: Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας -Είμαστε μόνοι μας

Για την δραματική κατάσταση που βιώνουν στην περιοχή μίλησε στο Open o Δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Γκόντζιας, και εξέφρασε την αγανάκτηση του, για την βοήθεια που δεν δέχθηκαν με τις πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα μας. Είμαστε μόνοι μας! Πέντε μέρες περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Με καλούν πρόεδροι από τις κοινότητες και μου λένε, με δύο ρίψεις θα σώσουμε τα χωριά μας από τις φωτιά».

Ενώ συνέχισε: «Το μόνο που ξέρει να κάνει η πυροσβεστική, είναι να στέλνει γελοία μηνύματα, να εκκενώσουμε τους οικισμούς.

Τα χωριά καίγονται. Οι μόνοι που τα σώζουν είναι οι κάτοικοι, με την δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν άμεσα τα εναέρια μέσα για να σωθεί ο τόπος μας. Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αχτσιόγλου: «Χωρίς σοβαρά μέτρα οι ανατιμήσεις οδηγούν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση»

Δεν έχει σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσουν στην θάλασσα, για πούμε πάει και αυτό. Χθες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και αμέσως μετριάσαμε την κατάσταση.

Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανά χωριό. Η φωτιά πλησιάζει χωριά γύρω από την Ιστιαία. Το μέτωπο κινείται προς τα βόρεια και σαρώνει στο πέρασμα του τα πάντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ