Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύβοια: Συναγερμός μετά από τρεις απόπειρες αρπαγής παιδιών – «Μπες στο βαν να σε πάω σπίτι, είπε στην κόρη μου»

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της κεντρικής Εύβοιας – και όχι μόνο – τα τρία περιστατικά απόπειρας αρπαγής ανηλίκων, με τα δύο να γίνονται στον δήμο Μαντουδίου και το ένα στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των περιοχών βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο παρόμοιο συμβάν.

Το χρονικό του παραλίγο μοιραίου απογεύματος για την οικογένειά του εξιστορεί στο newsit.gr ο πατέρας της 9χρονης καθώς την περασμένη Πέμπτη (19.10.2023) άγνωστος άντρας αποπειράθηκε να την απαγάγει στο κέντρο του Μαντουδίου στην Εύβοια.

«Η πεθερά μου έχει ζαχαροπλαστείο στην πλατεία. Το σπίτι μας είναι 150 μέτρα μακριά από το μαγαζί. Είχε φύγει η μητέρα της από το ζαχαροπλαστείο με την μικρότερή μας, και η κόρη μας έκατσε λίγο περισσότερο στην γιαγιά. Έφυγε δέκα λεπτά αργότερα για να πάει στο σπίτι και στα πενήντα μέτρα ήταν σταθμευμένο ένα γκρι βανάκι. Εκεί ήταν ένας κύριος γύρω στα 50 και ανοίγει το παράθυρο και της λέει “κοριτσάκι θες να σε πάω στο σπίτι σου; Μπες μέσα να σε πάω”. Η κόρη μου του απάντησε “όχι ξέρω πως να πάω”. Εκείνος επέμεινε “έλα μέσα, δεν θα πάθεις τίποτα” αλλά η κόρη μου του είπε “όχι, φεύγω μόνη μου” και άρχισε να τρέχει. Αριστερά είχε κάτι φορτηγά παρκαρισμένα και κρύφτηκε εκεί. Ο άντρας έβαλε μπρος και την ακολούθησε αλλά πέρασε το αυτοκίνητο δεξιά και έφυγε» είπε πατέρας της.

Συνέχισε λέγοντας πως «ευτυχώς η μικρή εκείνη την ώρα δεν έδωσε πολλή σημασία. Πήγε στο σπίτι και δεν είπε κάτι στην μητέρα της».

Ωστόσο, το άλλο περιστατικό με το επίσης 9χρονο αγοράκι, την έκανε να το πει και εκείνη στους δικούς της ανθρώπους. «Την επόμενη μέρα όμως ήταν ένα άλλο αγοράκι στην τάξη της κόρης μου και είπε ότι χθες κατά τις 7 το απόγευμα τον σταμάτησε κάποιος άγνωστος με ένα μαύρο αμάξι και του είπε να μπει και ότι του έκανε περίεργες ερωτήσεις. Ήταν ψύχραιμη η μικρή αλλά όταν άκουσε το αγοράκι ανησύχησε λίγο. Την ρωτήσαμε γιατί δεν μας είπε τίποτα και μας απάντησε “ήξερα τί να κάνω. Είχαμε κάνει ένα μάθημα στο σχολείο και μας είχαν πει τί πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις”. Την μέρα που πήρε έκταση το θέμα και πήγαμε στην αστυνομία για να κάνουμε καταγγελία και να δώσει στοιχεία, την είδαμε ότι ανησύχησε κάπως».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μαγνησία: Άντρας προσπάθησε να βιάσει άλογο – «Το έριξε κάτω και άρχισε τις περιπτύξεις»

Ο πατέρας του 9χρονου κοριτσιού μιλώντας με ψυχραιμία για τα δύο περιστατικά στο Μαντούδι που συνέβησαν μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες αναφέρει ότι «ήταν την ίδια μέρα, αλλά με άλλα αμάξια. Ήρθε η ΟΠΚΕ, έψαχνε όλο το απόγευμα, έκανε βόλτες παντού, όποιος και να ήταν θα κρύφτηκε και δεν θα ξανακάνει τέτοια στην περιοχή».

Για τα τρία συνολικά περιστατικά στην Εύβοια μιλάει στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιάννης Καντζούρας. «Λειτούργησαν έξυπνα και τα τρία παιδάκια ευτυχώς. Τα δύο περιστατικά έγιναν την περασμένη Πέμπτη (19.10.2023) στις 5.30 και στις 7 το απόγευμα αντίστοιχα. Το κοριτσάκι 8,5 ετών ήταν στο μαγαζί της γιαγιάς του και πήγαινε στο σπίτι που ήταν σε κοντινή απόσταση. Στην μέση της διαδρομής, του μίλησε ένας κύριος, περίπου 50 χρονών αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι έφυγε τρέχοντας. Το ίδιο έγινε και με ένα εννιάχρονο αγοράκι το απόγευμα της ίδιας μέρας κατά τις 7. Η αστυνομία ψάχνει από τις κάμερες των καταστημάτων να βρει στοιχεία. Την διερεύνηση των περιστατικών έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου».

Το τρίτο περιστατικό ήταν στον άλλον δήμο της Εύβοιας, Διρφύων – Μεσσαπίων με ένα κοριτσάκι στην Τριάδα. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ψαθάς, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «ένας άγνωστος σε ένα αυτοκίνητο προσέγγισε ένα κοριτσάκι στις 8 παρά δέκα το πρωί της περασμένης Παρασκευής (20.10.2023) ωστόσο έφυγε αμέσως και ενημέρωσε τον πατέρα του. Λειτούργησε σωστά το κοριτσάκι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ