Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Λυμπεράκη (Solidarity Now) για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο σπίτι του Λιγνάδη: Καμία ανάμειξή μας

Τι απαντά η Αντιγόνη Λυμπεράκη στις αναφορές που γράφτηκαν στον Τύπο για εμπλοκή της ΜΚΟ που είναι επικεφαλής στην υπόθεση Λιγνάδη.

“Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μία καταιγίδα από αναφορές στον Τύπο ότι ‘προμηθεύαμε’ παιδιά για ακατανόμαστες πράξεις στον Δημήτρη Λιγνάδη. Το διαψεύσαμε κατηγορηματικά το περασμένο Σάββατο, τονίζοντας ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη και καταγγείλαμε τις πρακτικές αυτές από όπου και αν προέρχονται”, δήλωσε στο “Πρώτο Πρόγραμμα”, η γενική δ/ντρια της ΜΚΟ “Solidarity Now”, πρώην βουλευτής και καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

“Πριν από τον Οκτώβριο δεν είχαμε καν στην ευθύνη μας ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, μέχρι τότε είχαμε μόνο οικογένειες που ζούσαν σε camp. Σε όλες τις δράσεις μας, που αφορούν παιδιά, εφαρμόζουμε με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας και επειδή συνεργαζόμαστε με τη UNICEF έχουμε την καλύτερη τεχνογνωσία. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν χαλαρώνουμε ποτέ και είμαστε περήφανοι γι αυτό”, είπε η κα Λυμπεράκη.

Παράλληλα, η κ. Λυμπεράκη τόνισε πως “μέσα σε όλο αυτά βρισκόμαστε να απολογούμαστε και παρά τη διάψευσή μας, αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι συνεχίζουν πολλοί λογαριασμοί στα social media, ψευδώνυμοι, να μας κατηγορούν”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα καραβάκι στον Θερμαϊκό προς κοντινές παραλίες -Το κόστος, οι διαδρομές

“Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει ότι δε δίνουν σημασία στις διαψεύσεις μας, αυτό που με νοιάζει είναι ότι όποια και αν είναι η στόχευση, ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μας τρομάξουν και στην πραγματικότητα πνίγουν τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα”, υπογράμμισε.

“Επειδή δεν υπάρχει φωτογραφία δική μου με τον Λιγνάδη, αρκεί και μόνο η επίκληση της συγγένειας που έχω με τον ένα ή τον άλλο άνθρωπο. Οι πρωταγωνιστές που πρέπει να μας νοιάζουν είναι τα παιδιά”, κατέληξε.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ