Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η οδός Κρήτης στη Θεσσαλονίκη θα πρασινίσει με δεκάδες νέα δέντρα

Η οδός Κρήτης στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης θα πρασινίσει με δεκάδες νέα δέντρα που φυτεύονται σε όλο το μήκος της. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επιθεώρησε τη Δευτέρα τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αντικατάσταση μεγάλου μέρους της δεντροστοιχίας της οδού Κρήτης ήταν επιβεβλημένη, καθώς 175 σε σύνολο 256 δέντρων κρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης ως πιθανά για αιφνίδια πτώση. Στη θέση των γηρασμένων δέντρων ο δήμος Θεσσαλονίκης άρχισε να τοποθετεί ισάριθμα νέα δέντρα. Τοποθετούνται κατά κύριο λόγο πεδινοί σφένδαμοι, με μεγάλη ανθεκτικότητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι φυτεύσεις των δέντρων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δεντροφυτεύσεις στα δύο πάρκα της οδού Κρήτης, στα οποία φυτεύτηκαν περίπου 70 νέα δέντρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, μέχρι την άνοιξη θα πραγματοποιηθούν πάνω από 3.000 δενδροφυτεύσεις σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη την χώρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά τα αυξημένα κρούσματα

Την περιοχή της Κρήτης επισκέφθηκαν μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Λιακόπουλος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ