Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ουκρανία υπέβαλε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Η Ουκρανία υπέβαλε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τι γνωστοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η Ουκρανία υπέβαλε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γνωστοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα» γράφει στον επίσημο λογαριασμό του.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία αναμένει απάντηση για το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, όπου βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία της Ρωσίας.

Η Ρωσία σήμερα δήλωσε έτοιμη για διαπραγματεύσεις και έστειλε ειδική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν συμφωνεί με τον τόπο διεξαγωγής των συζητήσεων.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως «η Ρωσία είναι ήδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις και τώρα περιμένει τους Ουκρανούς».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον δήμαρχο Σκιάθου – Τι συζήτησαν

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε «όχι» σε μια συνάντηση στο Μινσκ.

Όπως είπε, «η Βαρσοβία, η Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι τόπος για συζητήσεις με τη Ρωσία, το Μινσκ όχι».

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

 

Πηγή: sputniknews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ