Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Pfizer δημιουργεί 600 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη -Το ανακοίνωσε ο Μπουρλά στον Μητσοτάκη

Η Pfizer έχει έτοιμο πλάνο για τη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer προχωρά σε περαιτέρω επέκταση της παρουσίας στην Ελλάδα και στην ενίσχυση της επένδυσης που υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας τόσο το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, όσο και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον ψηφιακό τομέα.

Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά,μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και έχοντας απέναντι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε τη δημιουργία και δεύτερου hub, ξανά στη συμπρωτεύουσα, σε συνέχεια της πρώτης επένδυσης που ανακοινώθηκε το 2019.

Όπως διευκρίνισε, το νέο hub θα αφορά στην παραγωγή υπηρεσιών για εσωτερική χρήση της φαρμακευτικής, όπως οικονομικές υπηρεσίες, ανθρώπινου δυναμικού, call centers. “Για τη Θεσσαλονίκη έχουμε ήδη ένα πλάνο για 600 εργαζόμενους, με τη πιθανότητα ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί” τόνισε.

Ο CEO της Pfizer δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των επιστημόνων που θα στελεχώσουν το digital hub στη συμπρωτεύουσα, σημειώνοντας πως το 15-20% των αιτήσεων προέρχονταν από άτομα που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και πλέον θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Βλέπουμε να αλλάζει το περιβάλλον στην Ελλάδα”

Όπως είπε, οι διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης έτρεξαν πολύ γρήγορα, παρά τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία.”Βλέπουμε να αλλάζει το περιβάλλον στην Ελλάδα, νιώθεις πως είσαι ευπρόσδεκτος να επενδύσεις και αισθάνομαι πως και η παγκόσμια κοινότητα αντιλαμβάνεται το επενδυτικό κλίμα στη χώρα πλέον” υπογράμμισε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εμβολιάστηκε η πρώτη πολίτης της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σημειώνεται πως το digital hub στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα που τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων της Pfizer.

Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα θα λειτουργήσει το ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει η φαρμακευτική παγκοσμίως.

Το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακά ενεργό το 2021 σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου Nico Gariboldi. Η διαδικασία πρόσληψης στο hub βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη (σ.σ. προβλέπεται να απασχοληθούν 200 άτομα σε πρώτη φάση) και το κέντρο είναι πλέον σε λειτουργία, αν και δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις.

Η πολυεθνική σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Πηγή: Capital.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ