Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: Στις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson στη χώρα μας, όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Ειδικότερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε:

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναλύοντας και εκτιμώντας τα δεδομένα, αποφάσισε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca υπερτερεί σημαντικά έναντι των κινδύνων για τα θρομβωτικά επεισόδια κι έτσι συνέστησε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στους άνω των 30 στην Ελλάδα”.

“Έχουμε ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των εμβολιασμών με αυξημένες παραδόσεις”, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους και σημείωσε ότι την Τετάρτη παραλαμβάνουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson. Μάλιστα, τη Δευτέρα 19/4 ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από την αρχή έχουν γίνει στην Ελλάδα πάνω από 2.210.000 εμβολιασμοί. 1.468.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 14% και 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7%.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εκλογές 2023 – Πως ψήφισαν οι έλληνες του εξωτερικού

Επίσης, την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών, και το Σάββατο 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50 με 54.

Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Αφορά 800.000 πολίτες ηλικίας 19 έως 99 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ