Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλία: Δύο κρούσματα σαλμονέλας – Παραμένει ακατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση στο Βόλο

Δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν σε ασθενείς που εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Όπως ανακοίνωσε η ίδια κατά την ενημέρωση για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 τα κρούσματα με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η κυρία Αγαπηδάκη επεσήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός, «έχουν 5 νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13».

«Καμπανάκι» για το νερό – Σε ποιες περιοχές είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Η κυρία Αγαπηδάκη τόνισε για μια ακόμη φορά ότι οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ την ποιότητα του νερού. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι δύο βασικές πηγές που μπορεί κανείς να μολυνθεί είναι τα νερά της πλημμύρας, σημείωσε. Με βάση τα μέχρι σήμερα δείγματα, 269 λήψεις σε όλες τις περιοχές, υπάρχουν αλλαγές στους εξής Δήμους:

Στον Δήμο Τρικκαίων, στις περιοχές Παλαιόπυργο και Ράξα, στις οποίες κρίνεται ακατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έλληνες από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στο Πόρτο Καρράς με εντολή Ιβάν Σαββίδη

Στον Δήμο Αργιθέας, ολόκληρος ο δήμος, και στον Δήμο Πύλης, στις περιοχές Φιλύρας, Ελευθεροχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βησσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πιαλείας κρίνεται κατάλληλο, σύμφωνα με την ενημέρωση και τα αποτελέσματα που στάλθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην περιοχή του Βόλου οι γεωτρήσεις παρουσιάζουν ακόμα αυξημένη επιβάρυνση, ωστόσο το δίκτυο έχει βελτιωθεί σημαντικά. Προς το παρόν, το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, άρα θα πρέπει οι πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τις οδηγίες προστασίας.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο Δήμο Αλμυρού κατάλληλο, Δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, Δήμος Παλαμά ακατάλληλο, Δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, Δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, Δήμος Μουζακίου κατάλληλο, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, στον Δήμο Λάρισας κατάλληλο, Δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, Δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, Δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, Δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, Δήμος Αγιάς κατάλληλο, Δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις και στον Δήμο Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στο Δήμο Τεμπών το νερό είναι κατάλληλο, εκτός από τις περιοχές Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων που είναι ακατάλληλο, ενώ στο Δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο, εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογύρη, Γενέση, Αρδάνι, Παλαιόπυργου και Ράξα που παραμένει ακατάλληλο.

Στο Δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο, εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθεροχωρίου, Φήκης, Μουριάς, Αγίου Βησσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ