Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Άνδρας ποδοπάτησε εν ψυχρώ και σκότωσε νεογέννητο γατάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην έσχατη μορφή της, που θυμίζει ό,τι είχε συμβεί με το γαϊδούρι στη Ζίτσα των Ιωαννίνων, έφερε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (12/9) η ΕΡΤ με θύμα της ανθρώπινης αγριότητας αυτή τη φορά ένα νεογέννητο γατάκι στη Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος φαίνεται η στιγμή που ο άνδρας, ο οποίος φοράει χρωματιστή μπλούζα και καπέλο και περπατάει στον δρόμο, πλησιάζει το γατάκι και το ποδοπατά εν ψυχρώ.

Στη συνέχεια ο άνδρας, ο οποίος είχε φροντίσει πριν την απάνθρωπη πράξη του να κοιτάξει δεξιά-αριστερά ώστε να διασφαλίσει πως δεν τον βλέπει κανείς, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

Το βίντεο με τις πολύ σκληρές εικόνες παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά το συμβάν στην Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», η οποία με τη σειρά της υπέβαλε σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άντρα, ενώ σχηματίζεται και σχετική δικογραφία, από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου που χειρίζονται την υπόθεση.

Προσπάθησε να σκοτώσει ξανά το γατάκι

Στο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται πως λίγα δευτερόλεπτα πριν το απάνθρωπο τέρας δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο γατάκι, είχε επιχειρήσει να το σκοτώσει ξανά με τον ίδιο τρόπο, ενώ αυτό βρισκόταν ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα.

Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και το γατάκι προσπαθεί να σωθεί πηγαίνοντας κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ο άντρας όμως το ακολουθεί και μόλις το ζώο προσπαθεί να μπει ανάμεσα στις λαμαρίνες για να γλιτώσει, το προλαβαίνει και το ποδοπατά αλύπητα.

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της φιλοζωικής «Νοιάζομαι», Εύη Καλαϊτζίδου, το αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου και λίγες ημέρες αργότερα το βίντεο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης από έναν ευαισθητοποιημένο επαγγελματία της περιοχής, όταν αντιλήφθηκε ότι οι εικόνες φρίκης είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  “Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης

«Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου, στις 02.30. Στο σημείο ήταν μια γάτα με τρία νεογέννητα γατάκια, τα οποία ήταν έξω από ένα γιαπί και έπαιζαν. Μόλις είδαν τον άντρα προσπάθησαν τα καημένα να φύγουν και να μπουν κάτω από τη λαμαρίνα, όμως ο άντρας πρόλαβε το τελευταίο και το έλιωσε με το πόδι του», εξηγεί η κ. Καλαϊτζίδου, σημειώνοντας ότι όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και μόλις το είδαν οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και το έστειλαν στη φιλοζωική οργάνωση.

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι είδαν μετά από ημέρες το βίντεο και το νεογέννητο δεν βρέθηκε. Ζητάμε να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος και να τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει με πληροφορίες ο κόσμος που θα δει το βίντεο», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι».

Όπως ανέφεραν επαγγελματίες της οδού Ερμού, διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά όταν κατάλαβαν ότι ένα από τα νεογέννητα γατάκια είχαν εξαφανιστεί και δεν το έβλεπαν για ημέρες.

«Είναι αποτρόπαιο αυτό που έγινε. Όλη η γειτονιά φρόντιζε τα γατάκια, είναι απίστευτο αυτό που έγινε», ανέφερε εργαζόμενη στην οδό Ερμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ