Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ένα χρόνο μετά έλυσαν το μυστήριο με τους πυροβολισμούς στην Περιφερειακή

Τρεις Αλβανοί (30, 40, 41 ετών) που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας για εμπλοκή τους σε υποθέσεις εκβιασμού είναι οι δράστες του περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2021 στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό που συνέβη πέρυσι, είχε σημειωθεί στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και οι πυροβολισμοί έπεσαν εν κινήσει από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο. Τελικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. που εξιχνίασε την υπόθεση, οι δράστες ήταν οι τρεις Αλβανοί που είχαν φυλακιστεί για υποθέσεις εκβιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος κι ένας 29χρονος και πυροβόλησαν εν κινήσει προς το μέρος τους, με πιστόλι, χωρίς να τους τραυματίσουν. Μάλιστα, το περιστατικό φέρεται να αφορά ακόμα μια πράξη εκβιασμού που διέπραξαν οι ίδιοι.

Οι ίδιοι δράστες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με την κατηγορία ότι αξίωναν εκβιαστικά χρήματα από ιδιώτες και επιχειρηματίες (σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), ασκώντας βία εναντίον τους ή απειλώντας τις ζωές τους.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κιλκίς: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 55χρονο που σκότωσε σκύλο με καραμπίνα

Η συγκεκριμένη δικογραφία τούς καταλογίζει ότι απέσπασαν σχεδόν 70.000 από πέντε άτομα που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματά τους, ενώ αποπειράθηκαν να τους αποσπάσουν άλλες 50.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι, αλβανικής καταγωγής, στις απολογίες τους στον ανακριτή είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ