Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συγκεντρώσεων και πορειών σήμερα για την πανελλαδική απεργία

Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και αντιεξουσιαστές, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 6 το πρωί, απεργοί και απολυμένοι της οινοποιίας “Μαλαματίνα” θα συγκεντρωθούν έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης στο Καλοχώρι.Στις 9 το πρωί μέλη του Σωματείου Βάσης Εργαζόμενων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της “ΑΡΣΙΣ” στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Λέοντος Σοφού.

Στις 10 το πρωί μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, επί της οδού Φιλίππου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν εργατικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ίδια ώρα, στις 10:30, μέλη της ΟΚΔΕ, φοιτητικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές μηχανικοί έβαψαν την ελληνική σημαία λένε τουρκικά ΜΜΕ

Παράλληλα (10:30), μέλη του ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Επίσης στις 10:30, στην πλατεία της Καμάρας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Απεργούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Με 50 λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι στην πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, βάζοντας “φρένο” στα λεωφορεία για 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (9/11) στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν συνολικά 50 λεωφορεία, καθώς τα δρομολόγια θα εκτελεστούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ