Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και καπνογόνα στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της κινητοποίησης φοιτητών για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το thesstoday η διαμαρτυρία των φοιτητών ξεκίνησε στις 18.00 στην Καμάρα με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» και «τέσσερα χρόνια ατομική ευθύνη», ενώ εναπόθεσαν μπροστά τους παπούτσια που συμβόλιζαν τις ανθρώπινες απώλειες, πολλές εκ των οποίων αφορούν συμφοιτητές τους και νεαρά άτομα.

Λίγο πριν τις 20:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τον ΟΣΕ, εκεί όπου είχε στηθεί φραγμός από την ισχυρή αστυνομική δύναμη, όταν κάποιοι επιχείρησαν να μπουν.

Αποχωρώντας οι διαδηλωτές, στο ύψος της Μιχαήλ Καλού, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, μερίδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς τα ΜΑΤ με καπνογόνα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σεισμοί: Η Ελλάδα διανύει περίοδο σεισμικής έξαρσης

Στην οδό Μοναστηρίου από τις πέτρες έσπασε ένα ΑΤΜ, ενώ ακούστηκαν χειροκροτήματα προς τους διαδηλωτές από κόσμο που βγήκε στα μπαλκόνια ξενοδοχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ