Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο οι διαρρήκτες χρηματοκιβωτίων- Στόχευαν σε απομονωμένα σπίτια έξω

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται δύο άτομα που κατηγορούνται για κλοπή χρηματοκιβωτίου με 250.000 ευρώ από σπίτι στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, στη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια. Το θύμα της κλοπής περιγράφει στην ΕΡΤ πώς έχασε την περιουσία του μέσα σε λίγη ώρα, ενώ κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τις κινήσεις των διαρρηκτών.

Οι τέσσερις διαρρήκτες εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού στο Νέο Ρύσιο. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και χρησιμοποιώντας λοστό παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στη μονοκατοικία. Σε λίγη ώρα εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και παρ’ ότι ήταν πακτωμένο στον τοίχο το αφαίρεσαν. Στο εσωτερικό του οι ιδιοκτήτες είχαν 247.000 ευρώ, όλες τις οικονομίες τους.

«Κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να μας καταστρέψουν τη ζωή, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο με τις οικονομίες μας. Μπήκαν από την μπαλκονόπορτα του σαλονιού, έσπασαν το παντζούρι και μπήκαν μέσα. Περιμένω εγώ και η οικογένειά μου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι», αναφέρει το θύμα της κλοπής.

Η κλοπή έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020. Πριν από πέντε μήνες δύο ομογενείς ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία για την εμπλοκή τους στη διάρρηξη και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν δύο άτομα για τη συγκεκριμένη κλοπή. Κατηγορούνται ότι στόχευαν σε χρηματοκιβώτια σπιτιών που είναι απομονωμένα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ακρόπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, τον μαχαίρωσαν σε λαιμό και κοιλιά για να τον ληστέψουν

«Πιθανολογώ ότι ήταν κάποιος αυτός που ενημέρωσε τους δράστες ότι εκεί υπάρχουν χρήματα. Γενικά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, υπάρχουν εγκληματικές ομάδες και οργανώσεις οι οποίες κατ’ επανάληψη μπαίνουν σε σπίτια ευκατάστατων ανθρώπων και αφαιρούν τους κόπους μιας ζωής», όπως δήλωσε ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης.

Οι κατηγορούμενοι προανακριτικά αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ