Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο μνήμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Κορεάτης αντίπαλός του το 2004

O Κορεάτης Ολυμπιονίκης Μουν Ντάε Σουννγκ βρέθηκε στα κοιμητήρια Φιλύρου Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την μνήμη του μεγάλου του αντιπάλου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

«Είχαμε μια δυνατή σχέση μεταξύ μας για αρκετό καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Για μένα η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω», είπε ο Ολυμπιονίκης του 2004, τονίζοντας ότι οι δύο τους είχαν μία δυνατή σχέση.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Νοτιοκορεάτης αντίπαλός του στον τελικό της κατηγορίας +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχαν διδάξει ήθος μετά τον αγώνα τους με μία αγκαλιά που έμεινε στην ιστορία μετά την ήττα του Έλληνα πρωταθλητή.

Σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα, ο Νικολαΐδης ήθελε να τα δώσει όλα. Περίπου 1.5 λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου γύρου ωστόσο, ο Μουν κατάφερε με μία γυριστή κλωτσιά να βρει στο πρόσωπο τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έπεσε ζαλισμένος στο ταπί, “παγώνοντας” το γήπεδο. Ο Νικολαΐδης προσπάθησε να σηκωθεί, αλλά ήταν ζαλισμένος. Είχε μόλις ηττηθεί με νοκ-άουτ, με τον κόσμο να γιουχάρει τον Μουν, που πανηγύριζε την δίκαιη νίκη του. Αυτός ο αγώνας όμως δεν θα τελείωνε με μία τέτοια μουτζούρα. Αντιθέτως, έμελλε να τελειώσει με μία ιστορική στιγμή.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κορωνοϊος: 547 διασωληνωμένοι - 44 θάνατοι - 1.517 νέα κρούσματα

Ο Μουν ολοκλήρωσε τον γύρο του θριάμβου και κατόπιν πήγε στον Νικολαΐδη. Σήκωσε τα χέρια του αργυρού Ολυμπιονίκη ψηλά μέσα σε αποθέωση, χρίζοντάς τον νικητή. Ο Νικολαΐδης όμως δεν το δέχθηκε και έδειχνε τον αντίπαλό του. Λίγο αργότερα, οι δύο αντίπαλοι αγκαλιάστηκαν, σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ