Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης

Μη ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Θεσσαλονικείς αναφορικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης, ύστερα από έρευνα που διενήργησε το Νέο Ινστιτούτο Καταναλωτών. Μάλιστα, η συνολική δυσαρέσκεια των ερωτηθέντων φτάνει το 74%, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 πολίτες.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες της έρευνας ερωτήθηκαν για τα φαινόμενα συνωστισμού. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τις εικόνες συγχρωτισμού, που παρατηρούνται εντός των λεωφορείων.

Σχετικά με την τήρηση των προγραμματισμένων δρομολογίων, οι πολίτες σε ποσοστό 70% δήλωσαν δυσαρεστημένοι. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως η καθαριότητα εντός των οχημάτων θα έπρεπε να είναι πιο τυπική και σχολαστική και όχι μόνο σε συνθήκες πανδημίας.

Στα θετικά που επισήμαναν οι πολίτες μέσω της έρευνας έγκειται η τιμή των εισιτηρίων, με τις μειώσεις οι οποίες σημειώθηκαν να θεωρούνται επιβεβλημένες, ενώ ακόμη πάνω από τους μισούς επιδοκίμασαν την πληροφόρηση κατά τη διάρκεια τη διαδρομής εντός των οχημάτων μέσω της έγκαιρης προειδοποίησης για την υπόδειξη των εκάστοτε στάσεων που ακολουθούν.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Παγώνη: Θα πάμε σε νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από το Νέο Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) που διεξήγαγε τον Δεκέμβριο του 2020 σε δείγμα 2.135 συμμετεχόντων, εκ των οποίων οι 975 υπέβαλλαν προτάσεις και παρατηρήσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 4 Φεβρουαρίου 2021, στις 12:00 π.μ, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ