Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρδίτσα: Πέντε συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων – Είχαν στην κατοχή τους 197 Δελτία Ταυτότητας

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Σοφάδων της Καρδίτσας πέντε Έλληνες για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που ο καθένας περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε το ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα όσα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων σε οικισμό της Καρδίτσας προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες 

Ένας εκ των συλληφθέντων ο 37χρονος Ρομα υποστήριξε πως προ μιας εβδομάδας, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν 30χρονο που επίσης εχει συλληφθεί, οι οποίοι γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο προκειμένου ο πρώτος να βρει ψηφοφόρους εντος του παλαιού οικισμού αθιγγάνων Σοφάδων οι οποίοι προκειμένου να ψηφίσουν τον εν λόγω υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελάμβαναν το χρηματικό ποσό των 20ευρώ ο καθένας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: “Έφυγα γιατί θα τη βοηθούσε ο κόσμος – Δεν πήγαινα ούτε με 50 χιλιόμετρα” λέει ο 26χρονος λίγο πριν παραδοθεί

Σύμφωνα πάντα με τον συλληφθέντα, είχαν χθες εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν στο σημείο όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, έτσι ώστε οι δυο αθίγγανοι να τους δείξουν τον αριθμό των ταυτοτήτων όπου είχαν συγκεντρώσει και οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες να δώσουν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν καθώς και τα ψηφοδέλτια. Τα ιδια επιβεβαίωσε και ο δεύτερος Ρομα που συνελήφθη. Αυτά που ομολόγησαν οι δυο αθίγγανοι τα αρνούνται κατηγορηματικά οι άλλοι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι είπαν πως ό,τι εχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ