Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάληψη σε Γυμνάσιο στην Θεσσαλονίκη – Μαθητές καλούν τους καθηγητές να αποχωρήσουν

Σε κατάληψη προχώρησε αιφνιδιαστικά το πρωί της Τετάρτης Γυμνάσιο της περιοχής των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση των μαθητών ξάφνιασε καθηγητές και γονείς οι οποίοι βρίσκονται μέσα και έξω από το σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου από το γραφείο του καλεί του μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους, ωστόσο εκείνοι παραμένουν στο προαύλιο, ενώ στο σημείο έχει κληθεί και η Αστυνομία. Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν γονείς μαθητών προκειμένου να ανοίξει το σχολείο, όπως μετέδωσε το OPEN TV.

Στο μεταξύ, συνολικά λιγότερα από 10 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αλέξανδρο Κόπτση έχει υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ καλή είναι και η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, πριν από ακριβώς έναν μήνα δηλαδή, ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κρούσματος covid-19 περίπου 30 τμήματα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το ξύλινο ντεκ στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης

Πολλά απ’ αυτά επαναλειτούργησαν ήδη, ενώ την Δευτέρα ήταν εκτός λειτουργίας για τον λόγο αυτό 15 τμήματα. Κρούσματα υπήρξαν και σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις, πέρα από την αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ