Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καυστικό σχόλιο Τζήμερου για το χθεσινό πρωτόκολλο: Ο γκόμενος της ΠτΔ δεν είναι επίσημη ιδιότητα

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το πρωτόκολλο που τηρήθηκε στη χθεσινή παρέλαση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στο Σύνταγμα, ο Θάνος Τζήμερος.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην παρουσία του συντρόφου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Παύλου Κοτσώνη στη θέση των επισήμων, στο πλευρό της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη στρατιωτική παρέλαση.

Ο κ. Τζήμερος έγραψε μεταξύ άλλων ότι ο “γκόμενος Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι επίσημη ιδιότητα“.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Τι σημαίνει “θέσεις επισήμων”; Σημαίνει ότι εκεί κάθονται άνθρωποι που έχουν μια επίσημη ιδιότητα. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επίσημη ιδιότητα. Γκόμενος Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι επίσημη ιδιότητα. Μα δεν μπορεί η ΠτΔ να έχει μια σχέση χωρίς να είναι παντρεμένη; Βεβαίως και μπορεί να έχει όσες σχέσεις θέλει με όσους και με όσες (γιατί όχι; ρατσιστές θα γίνουμε;) θέλει. Αλλά όταν λέμε πως ο Γιάννης και η Μαρία “επισημοποίησαν” τη σχέση τους, αυτό ακριβώς εννοούμε: παύουν κάποιοι να είναι γκόμενοι και γίνονται σύζυγοι με όλες τις αστικές ευθύνες και δικαιώματα. Άρα και το δικαίωμα να παρίσταται ο ένας από τους δύο, αν θέλει – δεν είναι υποχρεωτικό, σε επίσημες υποχρεώσεις του άλλου. Δεν ξέρω πόσο μυαλό πρέπει να διαθέτει κάποιος για να το αντιληφθεί και πόσα νομικά πρέπει να κατέχει».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Προειδοποιούν για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη οι ειδικοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ