Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη – 43 νέες κλίνες ΜΕΘ με απόφαση Κικίλια

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση λαμβάνεται μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό των νέων έκτακτων μέτρων που θα ισχύσουν από την Τρίτη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν 85 εισαγωγές σε μία ημέρα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται:

8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ “Άγιος Παύλος”,
10 κλίνες στο ΓΝΘ “Γ. Γεννηματάς”,
10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ,
4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο,
6 κλίνες στο ΓΝΘ “Γ. Παπανικολάου” και
5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Β. Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση του Σαββάτου από τον ΕΟΔΥ, από τα 2.056 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, η Θεσσαλονίκη έχει 839. Οι λοιμωξιολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την επιθετικότητα της νόσου και ο πρωθυπουργός αναζητούσε την χρυσή τομή προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία αλλά και να μην νεκρώσει η οικονομική ζωή της χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. “Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται το σύστημα υγείας με τον αριθμό των διασηλωμένων να αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας τους 135 και τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας να λιγοστεύουν. Οι αντοχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δοκιμάζονται καθημερινά καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Για τον λόγο αυτό και ο πρωθυπουργός τόνισε: “Πρέπει να δράσουμε τώρα. Πριν λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν. Ο πόλεμος με τον κορονοϊό δεν τέλειωσε. Και έτσι τώρα καλούμαστε σε μία ακόμα μάχη”.

 

Πηγη: Thetoc.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ