Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορονοϊός: 83 νεκροί σε μια μέρα – Ανέβηκαν στα 853 τα νέα κρούσματα

Η μετάδοση του κορονοϊού παραμένει υψηλή και ενδεχόμενη πρόωρη διακοπή των περιοριστικών μέτρων, που έχουν τεθεί για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, θα είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, αξιολογεί τον βαθμό κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού ως “υψηλό” στον γενικό πληθυσμό και ως “πολύ υψηλό” στα άτομα τρίτης ηλικίας και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στην Ελλάδα σε υψηλό παραμένουν οι διασωληνώσεις των συμπολιτών μας αλλά δυστυχώς και οι θάνατοι.

Κορονοϊός: 83 νεκροί σε μια μέρα - Ανέβηκαν στα 853 τα νέα κρούσματα - Κάτω από 500 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αύξηση καταγράφεται στα νέα κρούσματα με 853 λοιμώξεις, 491 διασωληνώσεις, 83 θάνατοι.

Κορονοϊός: 83 νεκροί σε μια μέρα – Ανέβηκαν στα 853 τα νέα κρούσματα – Κάτω από 500 οι διασωληνωμένοι
Αναλυτικότερα, σήμερα ανακοινώθηκαν 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

καταγραφη

491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1754 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

χαρτης

 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Η εικόνα τη Δευτέρα
Χθες ανακοινώθηκαν 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, 505 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Τέλος, είχαμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Σε λειτουργία είναι από σήμερα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr
Να σημειωθεί πως σε λειτουργία είναι από σήμερα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, και όλοι οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σμύρνη: Η στιγμή που πολυκατοικία καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο από τον φονικό σεισμό

“Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την covid-19 ξεκίνησε. Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας. Εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον EMA και τον FDA”, αναφέρεται στο emvolio.gov.gr.

Ο εμβολιασμός, είναι δωρεάν για όλους, ξεκινά για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες, για όσους βρίσκονται σε κλειστές δομές / δομές φροντίδας και όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Στόχος, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα είναι διαθέσιμες. “Δεν χρειάζεται να καλέσετε για να εμβολιαστείτε, καθώς όλοι θα ενημερωθούν για το ραντεβού τους την κατάλληλη στιγμή. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί”.

Την “εκτίμηση ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες” έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από σύσκεψη που είχε στην Κοζάνη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι ειδικά η περίοδος των γιορτών θα είναι κρίσιμη, όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

πηγή: thetoc.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ