Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Για τη μείωση των self tests στα σχολεία συνεδριάζουν οι ειδικοί

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με βασικό θέμα την πιθανότητα μείωσης των self tests στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, είναι η κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων μέχρι το Πάσχα.

Η πιθανότητα μείωσης των self tests στα σχολεία θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, σήμερα Τετάρτη (09/03) στην επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών κατά του κορvνοϊού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επιστήμονες θα κληθούν σήμερα να γνωμοδοτήσουν εάν είναι ασφαλές να μειωθούν –από δύο την εβδομάδα σε ένα έως τα τέλη Μαρτίου– τα διενεργούμενα τεστ από τους μαθητές και καθηγητές σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εκλογές 2023: Πρωτιά της ΝΔ και στις ηλικίες 17-34 – “Η νέα γενιά εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη” λέει η ΟΝΝΕΔ

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και καθηγητές Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι) υποβάλλονται μέχρι σήμερα σε δύο υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με τα δωρεάν self test που χορηγεί η κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ