Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Θα κάνουμε απόκριες; Η εκτίμηση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλα κύματα της πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αν και επεσήμανε πως το ζήτημα είναι πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι, γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, εξηγώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει. «Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», υπογράμμισε.

Πώς θα κάνουμε απόκριες

Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μόσιαλος: Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος κατά 8 με 10 φορές

Για το Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ