Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την υποχρεωτικότητα της μάσκας – Ποιοι πρέπει να φορούν και πού – Τι λένε οι ειδικοί για τα αυξημένα κρούσματα

«Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Κληθείς να σχολιάσει εικόνες με πολίτες χωρίς μάσκα στα ΜΜΜ, ο ίδιος υποστήριξε ότι η μάσκα σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στη χώρα μας κρατάμε περισσότερα μέτρα σε σύγκριση με άλλα κράτη. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γενικευθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς όπως είπε «μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην οποία θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον κορονοϊό ακόμα και με τα τόσα κρούσματα».

«Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», συμπλήρωσε.

Δευκρίνισε, ακόμα, ότι ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τα στατιστικά μοντέλα των επιστημόνων: «Βλέπουμε στην Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική, που προηγούνται του κύματος της πανδημίας, ότι είχαμε μια αύξηση, μετά μια επιπέδωση του κύματος και ακολούθως υπήρξε πτώση».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την εξέλιξη του έκτου πανδημικού κύματος εστιάζοντας στις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που δεν δίνουν μεγάλο αριθμό νοσηλειών.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον 47χρονο που βρέθηκε νεκρός σε φορτηγό στη λαχαναγορά του Ρέντη

Ερωτηθείς, αν έχει κάνει την τέταρτη δόση, απάντησε ότι δεν έχει εμβολιαστεί καθώς νόσησε μετά την τρίτη δόση. «Με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση», επισήμανε.

Τι είπε για τα εμβόλια

Σχετικά με τα νέα εμβόλια είπε ότι θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν εμπνέει ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές. Τέλος, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει την απομόνωση» κι επανέλαβε ότι ο κορονοϊός θα πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνική μας ζωή».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ