Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτός σε συνάντηση με Ερντογάν – Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αλλάξει ρητορική

Στις σχέσεις με την Τουρκία και στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

“Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση. Είμαστε δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για κατέβασμα των τόνων. Η ρητορική του αναθεωρητισμού είναι εκτός διεθνούς κλίματος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη με ισχυρές συμμαχίες. Η Ευρώπη δεν μας στήριξε στον Έβρο; Ήταν ζήτημα παραβίασης συνόρων. Σήκωσα τρία τηλέφωνα και ήρθαν. Είδαμε απόλυτη στήριξη στην πολιτική μας και αλλαγή στη στάση της Ευρώπης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Ο αναθεωρητισμός και η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι δημοφιλής. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα το αντιληφθεί πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μπορέλ: Δεν υπάρχει συμφωνία στην Ε.Ε για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο. “Πόσο μάλλον τώρα. Δεν θα έρθει ξαφνικά μία Άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει τις διαφορές μας. Έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Με την Τουρκία υπάρχει θετική ατζέντα στον τομέα τουρισμού, του περιβάλλοντος…”, κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ