Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόλαση φωτιάς στη Ν. Αγχίαλο: Συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη Πολεμικής Αεροπορίας -Απομακρύνονται κάτοικοι και F16

Κόλαση του Δάντη στη Νέα Αγχίαλο καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει κοντά στα σπίτια, προκαλεί εκρήξεις βλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iefimerida.gr οι εκρήξεις γίνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου. Η αποθήκη έχει εκκενωθεί εγκαίρως από το προσωπικό, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή Καραμπά πριν λίγο έγινε νέα μεγάλη έκρηξη όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και εκφράζονται φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα. Για τον σκοπό αυτό απομακρύνονται κάτοικοι, δημοσιογράφοι ενώ ξεκίνησε η τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΑ, «στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 11 ΠΜ. δόθηκε εντολή για επικεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».

Οι φλόγες πέρασαν στο στρατόπεδο πυρομαχικών στις Μικροθήβες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, καθώς δόθηκε εγκαίρως η σχετική εντολή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή. «Έφτασε φωτιά, πήραν φωτιά. Πρωτοφανές για την περιοχή», ανέφερε άνθρωπος που είναι εκεί.

https://www.youtube.com/watch?v=TrOGV1ASwTA

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στη συνέχεια της ΕΡΤ ανέφεραν ότι έσπασαν τα τζάμια στα σπίτια τους, έπεσαν κουρτινόξυλα και άλλα αντικείμενα από την πρώτη δυνατή έκρηξη που ακούστηκε.

Στην Αγχίαλο έχουν σπεύσει ιδιωτικά σκάφη και προχωρούν σε εκκενώσεις δια θαλάσσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους δρόμους και γι αυτό εθελοντές με 80 σκάφη για να γίνει η εκκένωση.

«Μην πανικοβάλλεστε», φώναζε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που βρέθηκε στην περιοχή.

Ο δήμος Βόλου έχει μεριμνήσει για όσους έχουν εκκενώσει την περιοχή. Στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης βρίσκεται γιατρός και στους πολίτες διατίθενται τρόφιμα και νερά.

«Ακούσαμε τις εκρήξεις και σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει», είπε μια νεαρή γυναίκα στην κάμερα του Mega, με δάκρυα στα μάτια: «Φοβόμαστε πολύ».

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 22 ιδιωτικά σκάφη και 2 Ρυμουλκά στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Από την περιοχή έχουν απεγκλωβιστεί, μέχρι στιγμής 30 άτομα, από 10 ιδιωτικά αεροσκάφη και μεταφέρονται στον λιμένα Βόλου.

Αρτοποιός: Παρακαλούμε τον κόσμο να ακούνε τα μηνύματα του 112

Έκκληση προς όλους τους κατοίκους στο μέτωπο της φωτιάς της Μαγνησίας, μετά τις εκρήξεις πυρομαχικών, να ακολουθούν τις οδηγίες του 112 έκανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως δήλωσε στο Mega, όλοι έχουν λάβει μηνύματα 112 και παρακαλούνται οι πολίτες να τα ακούν. «Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τσουνάμι αναβολών γάμων: Μεταφέρονται για το 2022 -Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές στα κέντρα δεξιώσεων

Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 31 οχήματα. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι δυνάμεις αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή για να ανακόψουν το μέτωπο.

Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες στη Μαγνησία. Μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο, ενώ ένας κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρήκε τραγικό θάνατο.

Λίγο μετά τις 17:00 και σύμφωνα με το τοπικό μέσο thenewspaper.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει λίγο πριν την είσοδο της Νέας Αγχιάλου, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες.

Μηνύματα του «112» για εκκένωση οικισμών

Εξαιτίας της αναζωπύρωσης στη φωτιά στο Σέσκλο, εστάλη μήνυμα του «112», το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα του «112» και στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια, για να εκκενώσουν προς Βόλο.

Στις 16:25, υπήρξε νέα εντολή προς τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου να κατευθυνθούν προς Αλμυρό, αντί για Βόλο.

Μερικά λεπτά αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 ώστε να εκκενώσουν τις παραπάνω κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου

Εκκενώνονται οι οικισμοί Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ