Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Καραμανλής: Είχαμε προειδοποιήσει για τη συμφωνία των Πρεσπών

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στο Euro, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον κ. Δημήτρη Τάκη και την κ. Χριστίνα Κοραή.Καραμανλής υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα προβλήματα της συμφωνίας των Πρεσπών όπως η χρήση του όρου «μακεδονικός» για τη γλώσσα και την ταυτότητα.

Ο ίδιος κάλεσε την Κυβέρνηση Ζάεφ να απέχει από αυτή τη διχαστική ρητορική και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η συμμετοχή σε μια μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ανέφερε επίσης ότι η πλήρης και καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα αποτελεί και ένα κριτήριο για την ενταξιακή της πορεία.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν δεν το καταλάβει αυτό ο κ. Ζάεφ, μπορεί να βρεθεί προ τετελεσμένων. «Σε κάθε περίπτωση, όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και πότε θα κυρωθούν από τη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας», τόνισε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  ΟΟΣΑ: Κίνδυνος για υψηλές τιμές σε τρόφιμα και ενέργεια το 2024 παρά τη μείωση του πληθωρισμού

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε πάντως ότι πρόκειται για εμπορικές συμφωνίες, που μένει να κυρωθούν, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών έχει ψηφιστεί. Εκτίμησε όμως ότι: «Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα όταν η άλλη πλευρά δεν τα τηρεί. Για αυτό το λόγο έχω την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει τη στάση των Σκοπίων, θα αξιολογήσει τη στάση του πρωθυπουργού του κ. Ζάεφ και από κει και πέρα θα δει κατά πόσον θα πρέπει να φέρει και πότε τις συμφωνίες αυτές».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ