Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Ζέρβας: Η ακύρωση μετονομασίας της Οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, είναι απαράδεκτη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ακύρωση μετονομασίας της Οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media, ο ίδιος και ο κεντρικός δήμος της πόλης θα επιμείνει προκειμένου να τιμήσει η Θεσσαλονίκη, έναν παγκόσμιο Έλληνα όπως σημειώνει.

Στην ανάρτηση του ο κ. Ζέρβας τονίζει:

«Η ακύρωση μετονομασίας της Οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, είναι απαράδεκτη.

Τέσσερις δήμοι και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια αποφασίσαμε να τιμήσουμε έναν παγκόσμιο Έλληνα, έναν μεγάλο δημιουργό που με το έργο του όχι μόνο ένωσε όλους τους Έλληνες αλλά δόξασε τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Αναφέρομαι στον Μίκη Θεοδωράκη και στην εκπεφρασμένη βούλησή μας να δώσουμε το όνομά του στην οδό Λαγκαδά, ως μια συμβολική πρωτοβουλία της πόλης της Θεσσαλονίκης προς τον μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο. Απόφαση που αγκάλιασε και χαιρέτησε όλη η κοινωνία, πέρα και πάνω από διαχωρισμούς και αφορά έναν δρόμο που διασχίζει και ενώνει τους δήμους μας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Διακοπές ρεύματος σήμερα σε δύο περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Η απόρριψη αυτής της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη που με εκπλήσσει δυσάρεστα. Δεν μπορούν γραφειοκρατικές αντιλήψεις να ακυρώσουν την θέλησή μας.

Εμείς θα επιμείνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ