Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Οργή για τις πρακτικές αισχροκέρδειας – Πάροχοι παρουσιάζουν την κρατική επιδότηση ως δική τους έκπτωση

Αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται εκατομμύρια καταναλωτές, με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν διαρκώς τρόπους για να ξεφεύγουν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Βασίλης Σπανός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: Ορισμένοι πάροχοι, και συγκεκριμένα 4 στους 10 παίρνουν την κρατική επιδότηση και την παρουσιάζουν ως… δική τους έκπτωση!

Σε ιστορικό υψηλό οι τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Όλα αυτά τη στιγμή που η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της τιμής χονδρικής του Ιουλίου διαμορφώθηκε σε 338,14€/MWH τριπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (108,14/MWH).

Η χονδρεμπορική τιμή στη χώρα μας κινείται από τον Μάρτιο ως εξής:

Μάρτιος: 272,68 €/MWH

Απρίλιος:  246,60 €/MWH

Μάιος: 225,07 €/MWH

Ιούνιος: 240,49 €/MWH

Ιούλιος: 338,14 €/MWH

Με «γκάζια» μπήκε και ο Αύγουστος

Στα κόκκινα μπήκε και ο Αύγουστος με την τιμή χονδρικής να εκτινάσσεται στα 422 ευρώ τη μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με τη Κυριακή(281€/MWH). Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και το απόλυτο ρεκόρ σε ημερήσια τιμή φτάνοντας τα 473 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κρήτη: Κατέρρευσε όταν άκουσε το πρόστιμο των 40.500 ευρώ η οδηγός που πάτησε τον σκύλο -Τι ισχυρίζεται η ίδια

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας προβλέπει πως αν συνεχιστεί το ράλι, η χονδρική τον Αύγουστο στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα 400 ευρώ με τον μέσο μηνιαίο όρο σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη να κλείνει 412€/MWH.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ