Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι 700 ευρώ η επιδότηση για τις ηλεκτρικές συσκευές – Μέχρι 3 μπορεί να αλλάξει κάθε νοικοκυριό – Χωρίς δικαιολογητικά οι αιτήσεις

Τις λεπτομέρειες για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, καθώς αύριο (21.06.2022) ανοίγει η πλατφόρμα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιουλίου και δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, μόνο οι κωδικοί του taxisnet. Η επιδότηση θα κυμανθεί από 135 έως 700 ευρώ ανά συσκευή και κάθε νοικοκυριό μπορεί να αλλάξει μέχρι 3 συσκευές, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Δικαιούχοι είναι όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως εισοδήματος για κύριες ή μη κατοικίες. Ευάλωτα νοικοκυριά, ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες μοριοδοτούνται επιπλέον.

Όσοι δεν επιλεγούν λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα μείνουν επιλαχόντες ώστε αν υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού να επιλεγούν στη συνέχεια.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει ανάλογα με το ΑΦΜ.

Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Για την αίτηση απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Χωρίς ρεύμα σήμερα περιοχή της Θεσσαλονίκης

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λάβει στο κινητό του τον κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση και θα πηγαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει τις νέες συσκευές. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει και να παραδώσει τις παλιές συσκευές για ανακύκλωση.

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως και 3 ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ