Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαγνησία: Δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία – Μεγάλες καταστροφές – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Δοκιμάζεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel. Καλούνται οι κάτοικοι απ’ όλες τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται.

Το νερό περνά τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο και δη στο Νότιο Πήλιο, τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.
Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Μαγνησία: Δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία Daniel – Μεγάλες καταστροφές – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο μεταξύ έχει σπάσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά καθώς έσπασε στο ρέμα στην Παιδόπολη.

Μαγνησία: Δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία Daniel – Μεγάλες καταστροφές – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Τη μάχη με την κακοκαιρία δίνουν πολίτες, εθελοντές, και φυσικά η Περιφέρεια και οι δήμοι με τα μηχανήματα που διαθέτουν αλλά και αυτά των ιδιωτών.

Μαγνησία: Δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία Daniel – Μεγάλες καταστροφές – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί της ΔΔΕ Μαγνησίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι’ αυτούς καταστάσεων. Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες. Οι προγραμματισμένες εργασίες να υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες.

Μαγνησία: Δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία Daniel – Μεγάλες καταστροφές – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες, για την εξυπηρέτησή τους, να προέρχονται στα Σχολεία μετά την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καραμπόλες με τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης

H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, απευθύνει σύσταση να μην προσέλθουν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στα γραφεία, και οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Δεν γίνεται η κυκλοφορία στο νότιο κλάδο προς Νότιο Πήλιο, καθώς είναι κλειστός ο δρόμος στο ύψος της Παιδόπολης, από το ρέμα που έχει σπάσει.

Κλειστός ο περιφερειακός, Λαρίσης με Αθηνών, Άγιος Ονούφριος προς Κουκουράβα, η είσοδος από το εθνικό δίκτυο προς Σταγιάτες, αλλά και Χορευτό, Ζαγορά και Μούρεσι προς Χορευτό.

Γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν από φερτές ύλες και χώματα, τουλάχιστον το κεντρικό δίκτυο, αλλά πολύ δύσκολο με τη ισχυρή βροχή που συνεχίζεται.

 

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ