Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρτυρία-σοκ για την τραγωδία στον Πειραιά – “Τον είδαν να βυθίζεται και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο”

Σοκάρει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για το συγκλονιστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, με τραγική κατάληξη τον πνιγμό του 36χρονου, που απωθήθηκε από το πλοίο Blue Horizon. «Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ.

«O άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος περιέγραψε τις κινήσεις των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που έσπρωξαν πάνω από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. «Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» αποκάλυψε λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» ανέφερε. Όπως είπε μετά από λίγα λεπτά το σώμα του άτυχου 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά ήταν πλέον αργά.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Επίθεση από 6 άτομα δέχθηκε οδηγός λεωφορείου – Τραυματίστηκε στο χέρι

Συγκλονισμένος ο επιβάτης του πλοίου που διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επικοινώνησαν με το λιμενικό για να το καταγγείλουν.

«Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλλει τους ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ