Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα με τη δολοφονία του Άλκη – Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία

Αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προκειμένου να μπει τέλος στην οπαδική βία αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά σε συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο το πρωί, αλλά αποσπάσματά της προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι»

Κάποια μόνο σημεία από τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του πρωθυπουργού:

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Οπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Συντάξεις Απριλίου 2023: Οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι πληρωμές για όλα τα ταμεία

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε.

Όσον αφόρα στην οπαδική βία ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των  οργανωμένων οπαδών  θα εισέρχονται   μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης  παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα προβληθεί αύριο Σάββατο το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ