Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για καύσιμα: Η νέα ρύθμιση δε θα είναι οριζόντια ως προς τη μείωση του φόρου – Δεν θα επιβραβεύει όσους έχουν να πληρώσουν

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τα καύσιμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Δε θα είναι οριζόντια ως προς τη μείωση του φόρου. θα είναι μια προς μια στοχευμένη λογική και η οποία δεν επιβραβεύει οριζόντια αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αύξηση των τιμών», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλήρη αίσθηση της επιδείνωσης του προϋπολογισμού των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων από αυτό που γίνεται με τον πληθωρισμό. «Από την άλλη έχουμε ακόμα αντοχές ως οικονομία», προσέθεσε. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι για την επόμενη… πενταετία θα έθετε ως στόχο την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Νωρίτερα, μιλώντας σημείωσε ότι πρέπει ως κυβέρνηση να τρέξουμε πιο γρήγορα διότι οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. «Μπορεί να είμαστε εμείς ικανοποιημένοι με την πρόοδό, αλλά δεν λειτουργούμε όμως σε κενό. Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα με εμάς και δεν είναι αυτές τις στάσιμες», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, θυμίζοντας ότι ακόμα και μέσα από την πανδημία γεννήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εάν δεν υπήρχε η πανδημία δεν θα είχε συμφωνήσει η Ευρώπη σε ένα όργανο όπως αυτό που χρηματοδότησε το ταμείο ανάκαμψης που μας επιτρέπει να έχουμε σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους», προσέθεσε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Πάντως, ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει ακόμα περισσότερο συμπαρασύροντας και τα επιτόκια. Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαστε ένα περιβάλλον πληθωρισμού που όμοιό του δεν έχουμε ζήσει εδώ και 40 χρόνια. Θα βιώσουμε ένα περιβάλλον απότομα αυξημένων επιτοκίων για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός από τις κεντρικές τράπεζες. Αυτό έχει κάποιες επιπτώσεις, σημαντικές, και για τη χώρα μας αλλά και για την επιχειρηματικότητα, καθώς όλοι θα κληθούμε να δανειζόμαστε με υψηλό κόστους. Όμως η Ελλάδα σήμερα ως προς το κομμάτι των δημοσίων οικονομικών παρά το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη. Είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ