Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Μήνυμα σε Ερντογάν

Στην ενεργειακή κρίση και στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει αλλά και στην πανδημία η οποία όπως τόνισε δεν έχει τελειώσει, αναφέρθηκε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Για το πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων τόνισε «Να επαναλάβω τη δέσμευσή μας ότι η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση. Το επόμενο δεκαήμερο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, με τους συναρμόδιους Υπουργούς, να ανακοινώσουμε και να δρομολογήσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους».

Για το θέμα της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη τόνισε μεταξύ άλλων: «Όπως έχω πει, το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να συζητούμε. Η Ελλάδα μάλιστα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη συζήτηση, καθώς οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα. Οι προσδοκίες μου, συνεπώς, είναι μετρημένες και ρεαλιστικές. Γι’ αυτό και προσέρχομαι σε αυτήν τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση την οποία μας προσφέρουν οι τεκμηριωμένες εθνικές μας απόψεις».

Για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετέθεσε τον δημόσιο διάλογο αποκλειστικά στις τραγικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, δεν έχουμε τελειώσει όμως ακόμα με την πανδημία. Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες πάλι μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Κατά συνέπεια, μην θεωρούμε ότι πρέπει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να «σφυρίξουμε λήξη» στην υγειονομική αυτή περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα. Θα πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες προστασίας και, προφανώς, η επιμονή μας θα εξακολουθεί να στρέφεται στην ανάγκη να συνεχίσουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Καθώς θα βαίνουμε προς την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται, αλλά θα ετοιμάσουμε από τώρα ένα σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Γεωργιάδης: Σε άμεση ισχύ τα απογευματινά χειρουργεία στις κλινικές του ΕΣΥ -Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ