Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάιντεν: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει χημικά, θα απαντήσουμε

«Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην εισβολή της στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν.

«Θα απαντήσουμε, θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Μπάιντεν: «Το ΝΑΤΟ θα στείλει πριν τον Ιούνιο επιπρόσθετες δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη»

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την περαιτέρω ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν την άμυνα, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν τέσσερις νέες μονάδες μάχης σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία. Ο Μπάιντεν ήρθε να υπερθεματίσει τα όσα είχε αναφέρει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα αναπτύξουν επίσης, σχέδια για επιπρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου, ανέφερε στη δήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται την Ευρώπη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πλεύρης: Lockdown δεν θα γίνει ξανά, ούτε γενικό ούτε τοπικό

Το κρίσιμο τετ α τετ Τζο Μπάιντεν με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Παρασκευή

Πέρα από τη σημερινή ημέρα, κρίσιμη αναμένεται και η Παρασκευή καθώς ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μάλιστα, δημοσίευμα των Financial Times θέλει τις ΗΠΑ να βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης ενός σχεδίου για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έως και 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έως το τέλος του 2022, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Τζο Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευελπιστούν να ανακοινώσουν την εν λόγω συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ